Benčmarking radionica - Institut za higijenu i tehnologiju mesa |
JASNO OPREDELJENJE ZA KORIŠĆENJE MODELA IZVRSNOSTI Institut za higijenu i tehnologiju mesa je, sa Fondacijom za kulturu kvaliteta i izvrsnost, organizovao – 15. maja 2014. godine, benčmarking radionicu na kojoj je predstavljena dobra praksa ove izuzetne institucije – dobitnika Oskara kvaliteta 2013, kao Apsolutnog pobednika u kategoriji malih i srednjih organizacija. Institut za higijenu i tehnologiju mesa je, kao svoje primere dobre prakse, predstavio: Procese, proizvode i usluge; Rezultate kod korisnika i Rezultate kod ljudkih resursa. Pre prezentacije dobre prakse, kriterijume Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost za oblasti u kojima se Institut predstavio, prezentirao je prof. dr Nikola Vujanović – član Stručnog saveta FQCE i ocenjivač za nagradu Oskar kvaliteta. Prof. Vujanović je prethodno govorio i o nastanku nagrada za poslovnu izvrsnost i razlici između standarda kvaliteta (kao minimalnih) i nagrada kvaliteta (kao maksimalnih) zahteva poslovanja, kao i o nivoima izvrsnosti i načinu ocenjivanja za Oskar kvaliteta. Delatnost i istorijat Instituta za higijenu i tehnologiju mesa predstavila je dr Danijela Šarčević, PR Instituta, koja je kasnije izložila i Rezultate kod društvene zajednice. O Procesima, proizvodima i uslugama i Rezultatima kod korisnika, govorio je dr Zoran Petrović, koordinator za sisteme menadžmenta, dok je Rezultate kod ljudskih resursa predstavila Gordana Terzić iz Sektora opštih poslova sa bibliotekom i informatikom. Nakon završene radionice, učesnici su obišli laboratorije Instituta za biološki razvoj i kontrolu kvaliteta i bezbednost hrane.
|