Kvalitet & Izvrsnost 7-8/2021 |
Poštovani čitaoci,
Pred vama je četvrti dvobroj časopisa „Kvalitet i izvrsnost“ objavljen u 2021. godini čiji je izdavač Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost (FQCE).
U nastavku možete pročitati neke od članaka i radova koje smo posebno izdvojili iz ovog broja.
Klub kvaliteta
| Kvalitet & Izvrsnost 7-8/2021 Info blok
| Politički aspekt konteksta organizacije (Mr Milan Ivanović)
| Industry 4.0 – Mogući uticaji na integraciju menadžment sistema (Vladimir Simić)
| Kvalitet 4.0 zahteva više od tehnologije (Prof. dr Vlado Radić, doc. dr Nikola Radić)
| Od menadžmenta kvalitetom ka kvalitetu menadžmenta (Prof. dr Milan J. Perović, mr Dragoljub Šarović)
| CAF – Model izvrsnosti u javnoj upravi (Sebastian-Ivan Godina)
| Međuljudski odnosi na radnom mestu (Tatjana Nešić)
| Budućnost u inovativnim hibridnim radnim mjestima – Što smo naučili tijekom korona krize o kvaliteti na poslu? (Izv. prof. dr. sc. Violeta Šugar)
| Sistem upravljanja energijom – Definisanje poredbenih vrednosti relevantnih varijabli u JP EPS ogranak RB Kolubara (M.Sc. Dragan Miladinović, M.Sc. Miloš Tošanić)
| Razvoj kvaliteta hrane primenom metode QFD (Slađana Mišić, Aleksandar Jovanović, Marko Andrejić)
| Kontrola hrane sa aspekta bezbednosti i kvaliteta (Dr vet. med. Nikola Rokvić, dr sci. vet. med. Jasna Kureljušić, dr sc. vet. med. Dobrila Jakić Dimić)
| Osiguranje bezbjednosti hrane i kvalitet vina prema međunarodnim standardima CODEX ALIMENTARIUS i ISO 22000:2018 (MSc. Saša Vujičić)
| Digitalizacija sustava upravljanja kvalitetom FINA-e u području upravljanja dokumentiranim informacijama (Aleksandra Krog, Davorka Granić)
| Primjena LEAN SIX SIGMA alata u konkretnim radnim uslovima firme iz automobilske industrije (Ismar Alagić, Ranko Božičković, Vojo Višekruna, Alaudin Brkić)
| Kvalitet & Izvrsnost 7-8/2021 Rezime
|
|