FQCE

Oskar kvaliteta 2023.

 

TRADICIONALNA - 29 DODELA NACIONALNE

NAGRADE ZA POSLOVNU IZVRSNOST

"OSKAR KVALITETA" 2023.


Godišnje nagrade za poslovnu izvrsnost  - „Oskar kvaliteta 2023“, uručene su - 9. novembra u Privrednoj komori Srbije,  29. put po redu u okviru tradicionalnog,  32. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023, kojim se u Srbiji obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta.

Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede.

U ime domaćina - Privredne komore Srbije, prisutnima se obratio Bojan Stanić, pomoćnik direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju, u ime Ministarstva privrede – Nikola Vitas, pomoćnik ministra, a u ime FQCE dr Miloš Jelić, predsednik Stručnog saveta Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost.

Ovogodišnje nagrade za poslovnu izvrsnost su uručili gospodin Nikola Vitas i gospodin Bojan Stanić.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost “OSKAR KVALITETA”, dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti.

Nagrada predstavlja snažan motivacioni faktor na putu ka poslovnoj izvrsnosti organizacija i podsticaj razvoju ukupne klime za unapređenje kvaliteta, a dodeljuje se uz podršku državnih institucija i privrednih asocijacija, koje su u okviru svojih aktivnosti  angažovane na praćenju i podsticanju unapređenja kvaliteta.

Dobitnici „Oskara kvaliteta 2023“ su:

- GENERALI OSIGURANJE SRBIJA a.d.o. Beograd: peti nivo izrsnosti - ŠAMPION IZVRSNOSTI 2023,  a Predsednik Izvršnog odbora Kompanije, Dragan Filipović, osvojio je specijalno priznanje - LIDER POSLOVNE IZVRSNOSTI 2023.


Bojan Stanić, Dragan Filipović i Nikola Vitas - priznanja za Kompaniju i Liderstvo 2023.

UNIVERZITETSKI KLINIČKI CENTAR SRBIJE - CENTAR ZA MEDICINSKU BIOHEMIJU: peti nivo izvrsnosti – ŠAMPION IZVRSNOSTI 2023, Doc.dr  Sanja Stanković, direktor Centra za medicinsku biohemiju, osvojila je specijalno priznanje - LIDER POSLOVNE IZVRSNOSTI 2023.


Dr Sanja Stanković, Lider poslovne izvrsnosti 2023. sa gospodom Stanićem i Vitasom, prilikom uručenja priznanja

HUTCHISON d.o.o. Ruma: četvrti nivo izvrsnosti -  dobitnik Nagrade za poslovnu izvrsnost za tri oblasti:

- Liderstvo

- Procesi i tehnologije

- Zadovoljstvo zaposlenih

U ime kompanije HUTCHISON, Nagradu je primila Bojana Maksić, IMS specijalista u Kompaniji.

Bojana Maksić sa Nagradom za Hutchison d.o.o. Ruma

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE Šabac: četvrti nivo izvrsnosti - izvrstan je u oblastima:

- Liderstvo

- Procesi i tehnologije

- Rezultati poslovanja

Nagradu za  Zavod za javno zdravlje Šabac, primio je dr Branko Vujković, direktor Zavoda.

Dr Branko Vujković, sa Nagradom  za  Zavod za javno zdravlje Šabac


Dobitnici “Oskara kvaliteta 2023”, sa članovima Žirija