FQCE

13. sednica Programskog odbora FQCEKONTINUITET AKTIVNOSTI
KLUBA PARTNERSKIH ORGANIZACIJA FQCE

Redovna 13. sednica Programskog odbora Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, održana je 28. marta 2024. godine u „Energoprojektu“ na Novom Beogradu. Sednicu je vodio predsednik Programskog odbora Mladen Simović – direktor Energoprojekt Entela, a izveštaje i predloge po tačkama Dnevnog reda, podneo je  Vladimir Trajković – predsednik FQCE. U radu sednice redovno učestvuje dr Miloš Jelić – predsednik Stručnog saveta Fondacije.

Na sednici je podnet Izveštaj o realizaciji Plana aktivnosti  FQCE za prethodni period (april 2023 – mart 2024); Usvojen Plan aktivnosti  za period april 2024 – mart 2025. godine;  Plan aktivnosti Kluba partnerskih organizacija za naredni period i utvrđena članarina partnerskih organizacija FQCE za 2024. godinu.


Vladimir Trajković, Mladen Simović, dr Miloš Jelić i doc.dr Sanja Stanković

REALIZACIJA PLANA AKTIVNOSTI FQCE ZA PRETHODNI PERIOD

U skladu sa Planom aktivnosti za period april 2023 – mart 2024. godine, planirano je i sprovedeno sledeće:

Konkurs za dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” za 2023. godinu; 32. tradicionalna manifestacija „Nedelja kvaliteta 2023“; 31. tradicionalna manifestacija „Forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023“; Učešće na domaćim i međunarodnim konferencijama i forumima; 33. tradicionalna manifestacija „Nedelja kvaliteta 2024“; Aktivnosti Kluba partnerskih organizacija FQCE.

Konkurs za dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta 2023” je uspešno sproveden. Na manifestaciji “Forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023. koja je održana u Privrednoj komori Srbije 9. i 10. novembra uručene su nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” za 2023. godinu.

Šampioni izvrsnosti 2023. su:

Đenerali osiguranje Srbija i Centar za medicinsku biohemiju UKCS, sa dostignutim petim nivoom izvrsnosti (750 i više bodova).

Predstavnici organizacija Šampiona izvrsnosti, Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora Đenerali osiguranja Srbija i doc.dr Sanja Stanković, direktorka Centra za medicinsku biohemiju, ispunili su kriterijume za osvajanje specijalnog priznanja i oni su Lideri poslovne izvrsnosti 2023.

Četvrti nivo izvrsnosti sa osvojenim nagradama za poslovnu izvrsnost za pojedine oblasti, dostigli su:

Hutchinson Ruma za 1) Liderstvo, 4) Procesi i tehnologije, 7) Zadovoljstvo zaposlenih i Zavod za javno zdravlje Šabac za oblasti 1) Liderstvo, 4) Procesi i tehnologije, 7) Rezultati poslovanja.

Tradicionalna 33. po redu manifestacija “Nedelja kvaliteta 2024” održana je 6. i 7. marta 2024. godine u Privrednoj komori Srbije, koja je suorganizator i domaćin ovog skupa. Pokrovitelj manifestacije je tradicionalno Ministarstvo privrede Republike Srbije, a podržale su je ključne institucije infrastrukture kvaliteta u Srbiji (ATS, Institut za standardizaciju Srbije, Direkcija za mere i dragocene metale Srbije i Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije).

Predstavnici FQCE su u 2023. godini učestvovali na jubilarnom 25. nacionalnom i 11. međunarodnom naučno-stručnom skupu: Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost, koji je održan od 17. do 19. maja 2023. godine na Kopaoniku, u organizaciji Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije. Zatim, na međunarodnoj konferenciji Festival kvaliteta, održanoj 25. maja na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu u organizaciji Centra za kvalitet Fakulteta.

U 2024 (od 20. do 22. marta), uzeto je učešće na jubilarnom 25. međunarodnom  simpoziju o kvaliteti: Kvaliteta -  jučer, danas, sutra, održanom u Šibeniku.

Učesnici 13. redovne sednice Programskog odbora FQCE

U okviru Kluba partnerskih organizacija FQCE za 2023. godinu, sprovedene su sledeće aktivnosti:

- Tribina: Ekologija i održivi razvoj, održana je 11. maja u Energoprojektu na Novom Beogradu u organizaciji FQCE-a i Energoprojekt Entel-a, koji je bio domaćin ovog skupa.

Uvodna izlaganja imali su: Mr Dušan Stokić, PKS: Zelena transformacija srpske privrede; Marina Donić, ISS: Standardi i ekologija; Dr Miloš Jelić, FQCE: Preuzimanje odgovornosti za održivu budućnost; Dr Radoslav Raković, EP Entel: Energetika i zaštita životne sredine u funkciji održivog razvoja.

Na inicijativu Kluba partnerskih organizacija, FQCE je bio suorganizator Međunarodne naučno-praktične konferencije: Budućnost vs. sadašnjost – veštačka inteligencija, održane 31. avgusta i 1. septembra u  Bijeljini (Etno selo Stanišići), čiji je organizator bila JZU Bolnica “Sveti vračevi”.

Na obeležavanju 165 godina Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, 26. septembra na Skupu potvrde kvaliteta, liderstva i promocije dobre prakse, predstavnici FQCE su učestvovali u promociji dobre prakse ove značajne ustanove zdravstvene zaštite u Srbiji i promociji Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost Oskar kvaliteta.

Prvi partizan Užice je 95 godina postojanja i rada obeležio, 17. novembra 2023. godine, veličanstvenim skupom i otvaranjem nove fabrike na Beloj zemlji u Užicu, pod motom: Prvi partizan – prvi vek. Učesnici ovog skupa, bili su i predstavnici FQCE.

PLAN AKTIVNOSTI FQCE ZA NAREDNI PERIOD

Za naredni period (april 2024 - mart 2025), planirane su sledeće aktivnosti:

- Konkurs - 30. po redu, za dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost ”Oskar kvaliteta” za 2024. godinu – Opšti model;

- Konkurs za dodelu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost ”Oskar kvaliteta” za 2024. godinu – Model zdravstvo;

- Kurs obuke za samoocenjivanje po FQCE modelu izvrsnosti;

- FORUM KVALITETA I POSLOVNE IZVRSNOSTI 2024;

- Učešće na međunarodnim i domaćim konferencijama i forumima;

- NEDELJA KVALITETA  2024.

Aktivnostima Kluba partnerskih organizacija FQCE poklanja posebnu pažnju, pa za naredni period navodimo neke od njih:

- BENČMARKING RADIONICA – primeri dobre prakse Zavoda za javno zdravlje Šabac (aprila meseca 2024);

- Tribina: “KAKO POBOLJŠATI KONTINUITET POSLOVANJA” – Značaj i primena Standarda ISO 22301 - Sistem upravljanja kontinuitetom poslovanja (Domaćin Tribine je Energoprojekt Entel – datum održavanja je 23. maj 2024. godine). Uvodničari bi bili: dr Miloš Jelić, FQCE; dr Radoslav Raković, EP Entel, predstavnik Generali osiguranja Srbija i  predstavnik Bureau Veritasa;

- BENČMARKING RADIONICA – primeri dobre prakse Centra za medicinsku biohemiju UKCS, Beograd (Domaćin radionice je Centar za MBH UCKS iz Beograda - 6. jun 2024).

Pored navedenih aktivnosti Kluba partnerskih organizacija, članicama je ostavljena mogućnost da predlože pojedinačne ili zajedničke aktivnosti, kao deo programa Kluba

 

 

Oskar kvaliteta 2024.

 • An Image Slideshow

Oskar kvaliteta 2024. novo

 • An Image Slideshow

Dobitnici priznanja Oskar kvaliteta 2023.


Generali osiguranje Srbija

Hutchinson Ruma

Centar za medicinsku biohemiju UKCS

Zavod za javno zdravlje Šabac

Pretraga

Najnoviji broj

 • An Image Slideshow

Prijava

Partnerske organizacije

 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow